Ízletes ebéd: Paprikás csirke galuskával

Paprikás csirke galuskával

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes

Hozzávalók:
3 db csirkecomb
2 dl rizstejszín
3 dkg rizsliszt
20 dkg vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 dl olaj
Só, bors, paprika, paradicsom
Galuska
200 g Mester Család galuskapor
1 tojás
kb. 150 ml víz

Elkészítés:
A csirkecombokat feldaraboljuk, megmossuk és lecsurgatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd fűszerpaprikát keverünk bele, ezután beletesszük a csirkét, zsírjára pirítjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, enyhén megsózzuk, és fedő alatt kevés vízzel pároljuk. Ha a csirke megpuhult, 3 dl rizstejszínt 3 deka rizsliszttel elkeverünk, ezzel feleresztjük a levét, és jól felforraljuk.
A galuskához a hozzávalókat összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd forró sós vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg a nokedlik a víz tetejére feljönnek. Leszűrjük, leöblítjük, és tálalásig gőz felett melegen tartjuk.

Az étel természetesen elkészíthető sima liszttel és tejszínnel is.

Jó étvágyat Kívánunk!

A recept videóját ide kattintva megtekinthetik.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.