Szilvás pite: gluténmentes, laktózmentes

 

Szilvás süti

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat cikkekre vágjuk. Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze egy teáskanál fahéjjal. A gyümölcsöt ízesítsük egy-két kanál citromlével, 4-5 kanál mézzel és a fahéjas cukorral. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként adjuk hozzá a lágy margarint, majd a tejfölt, végül a sütőporral elkevert lisztet.

Szilvás süti

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adagoljuk. Simítsuk sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe és osszuk el a tetején az ízesített szilvát. Kicsit nyomkodjuk a gyümölcsöt a tésztába és a mézes, citromos, fahéjas lével locsoljuk meg.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 -40 percig süssük,ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le.

Tipp: Kínáljuk frissen készített szilvadzsemmel.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.