Szilvás pite: gluténmentes, laktózmentes
Hozzávalók:
1 kg szilva- méz
- őrölt fahéj
- citromlé
- vaníliás cukor /cukormentes
- 35 dkg liszt (Schar MixB, It’s us Miklos univerzális liszt)
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg margarin (tejmentes)
- 20 dkg cukor/nyírfacukor
- 5 tojás
- 3 kanál tejföl/laktózmentes tejföl/rizstejszín
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat cikkekre vágjuk. Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze egy teáskanál fahéjjal. A gyümölcsöt ízesítsük egy-két kanál citromlével, 4-5 kanál mézzel és a fahéjas cukorral. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként adjuk hozzá a lágy margarint, majd a tejfölt, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adagoljuk. Simítsuk sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe és osszuk el a tetején az ízesített szilvát. Kicsit nyomkodjuk a gyümölcsöt a tésztába és a mézes, citromos, fahéjas lével locsoljuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 -40 percig süssük,ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le.
Tipp: Kínáljuk frissen készített szilvadzsemmel.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.