Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes Ebéd
Parajfőzelék
Hozzávalók:
1 csomag mirelit paraj,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 dkg rizsliszt,
1,5 dl rizstejszín,
1 dl rizstej,
só, bors
Elkészítés:
Világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről, és a zúzott fokhagymát elkeverjük benne. A felengedett parajt hozzáadjuk, jól elkeverjük, majd felöntjük a rizstejszínnel. Ízlés szerint adhatunk hozzá rizstejet. Sóval, borssal ízesítjük.
Fasírt golyó
Hozzávalók:
50 dkg darált hús,
2 tojás vagy tojáspótló por
1 nagyobb fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
Só, bors,
1 cs petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst a tojásokkal, a nagyon finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és 2-3 evőkanál zsemlemorzsával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majoránnával ízesítjük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük. A megsült húsgolyókat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk róla.
A recept videóját ide kattintva megtekintheti.
Jó étvágyat Kívánunk!
Kiemelt szavak: bezgluten, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, tejmentes, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.