Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes Ebéd

Parajfőzelék

parajfőzelék

Hozzávalók:

1 csomag mirelit paraj,

3-4 gerezd fokhagyma,

3 dkg rizsliszt,

1,5 dl rizstejszín,

1 dl rizstej,

só, bors
Elkészítés:
Világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről, és a zúzott fokhagymát elkeverjük benne. A felengedett parajt hozzáadjuk, jól elkeverjük, majd felöntjük a rizstejszínnel. Ízlés szerint adhatunk hozzá rizstejet. Sóval, borssal ízesítjük.

Fasírt golyó

Fasírt golyó

Hozzávalók:

50 dkg darált hús,

2 tojás vagy tojáspótló por

1 nagyobb fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

Só, bors,

Schar Pan Grati zsemlemorzsa

1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húst a tojásokkal, a nagyon finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és 2-3 evőkanál zsemlemorzsával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majoránnával ízesítjük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük. A megsült húsgolyókat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk róla.

A recept videóját ide kattintva megtekintheti.

Jó étvágyat Kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Főétel, Gluténmentes receptek, Receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.