Egyszerű, gyorsan elkészíthető gluténmentes túrós-sajtos pogácsa
Gyors túrós-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
25 dkg Bezgluten háztartási liszt,
25 dkg túró/Magic milk túró
17 dkg margarin/Liga margarinkrém
15 dkg trappista sajt,
ízlés szerint só,
1 tojás sárgája,
rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, ha nagyon ragadna, kevés rizslisztet adhatunk hozzá. A deszkát is rizsliszttel szórjuk meg. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagságúra. A legkisebb pogácsaformával szaggassuk ki a tésztát. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket egyenként megkenjük a tojás sárgával és reszelt sajtot teszünk rájuk. 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
A receptet természetesen elkészítheti normál lisztből és laktózmentes változatban is.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: bezgluten, életmód, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, lisztérzékenység, recept, receptek, üzlet.
Közvetlen link.