Egyszerű, gyorsan elkészíthető gluténmentes túrós-sajtos pogácsa

Gyors túrós-sajtos pogácsa

gluténmentes

Hozzávalók:

25 dkg Bezgluten háztartási liszt,

25 dkg túró/Magic milk túró

17 dkg margarin/Liga margarinkrém

15 dkg trappista sajt,

ízlés szerint só,

1 tojás sárgája,

rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, ha nagyon ragadna, kevés rizslisztet adhatunk hozzá. A deszkát is rizsliszttel szórjuk meg. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagságúra. A legkisebb pogácsaformával szaggassuk ki a tésztát. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket egyenként megkenjük a tojás sárgával és reszelt sajtot teszünk rájuk. 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

A receptet természetesen elkészítheti normál lisztből és laktózmentes változatban is.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.