Gluténmentes narancsos mákos sütemény
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
5 evőkanál gluténmentes liszt (kb. 10 dkg)
4-5 db narancs
3 nagy tojás
4 evőkanál étolaj
10 dkg nyírfacukor
½ tasak sütőpor
Elkészítés:
A narancsot meghámozzuk és egy részét karikára vágjuk tepsi méretétől függően, a többi narancsot kis kockára vágjuk. A darált mákot keverjük el a sütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a mákos keveréket és a narancs darabokat. A levét ne nyomkodjuk ki, ez fogja adni a tészta nedvességét. Végül, óvatosan adjuk hozzá a keményre vert tojáshabot.
Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, borítsuk be a tepsi alját a narancs karikákkal, a tésztát egyenletesen terítsük szét rajta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. A süteményt fordítsuk rácsra így a narancsszeletek kerülnek felülre, és még melegen szórjuk meg porcukorral. A rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp: tetejét porcukor helyett meglocsolhatjuk lekvárral.
Nagyon könnyű tésztájú, több napig friss süteményt kapunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, Gluténmentes diéta, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia.
Közvetlen link.