Gesztenyés keksztekercs
Hozzávalók:
- 50 dkg gluténmentes darált keksz (pl. Gullón édes keksz vagy Mester család keksztekercs por)
- 2 evőkanál natúr kakaópor
- 20 dkg porcukor/ xilies porcukor
- vaníliás cukor vagy xilites
- 3 dl tej / kókusztej
- rum aroma
- Krémhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor vagy xilit
- 12 dkg margarin /Vénusz margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit nyújtható masszává dolgozzuk. Alufólián kb. 6-8 mm vastagra nyújtjuk. A gesztenyemasszát áttörjük, a cukorral habosra kevert margarinhoz adjuk. Egyenletesen elterítjük a tésztán és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, tortadarával, darabosra tört pirított mandulával vagy bevonhatjuk csokoládéval is.
Szeletelés, tálalás előtt hűtőbe tesszük.
Kiváló vendégváró, gyors és finom sütemény rövid idő alatt.
Kiemelt szavak: gluténmentes, recept, receptek.
Közvetlen link.