Csokoládés márvány kuglóf

 

csokoládés márvány kuglóf


Hozzávalók:

  • 6 g sütőpor
  • 250 g vaj / margarin (pl. Vénusz)
  • 50 g étcsokoládé / 30 g holland kakaó + 2 evőkanál kókusztej + 20 g cukor /xilit
  • 5 tojás
  • 180 g cukor / xilit
  • rumaroma
  • a mázhoz, 20 g étcsokoládé (tejmentes)

Elkészítés:
Egy 2 l-es kuglófformát kiolajozunk, kilisztezünk. A cukrot a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk tojásokat, ezekkel is alaposan kidolgozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel váltakozva a vajas keverékbe dolgozzuk. A csokoládét felolvasztjuk, vagy e helyett kakaóporból, kókusztejből, kevés cukorral édesített keveréket is használhatunk. A világos tészta felét-kétharmadát kanalazzuk a formába úgy, hogy hagyjunk helyet a csokis-kakaós résznek is. A maradék tésztához keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, vagy a kakaós keveréket. A világos tészta közé osszuk szét a kakaósat, a formát ütögessük az asztalhoz hogy egyenletesen elterüljön és minél kevesebb levegő maradjon a tésztában, végül egy vékony pálcával, keskeny pengéjű késsel a kétféle tészták kicsit „márványozzuk” össze.

175 fokra előmelegített sütőben  kb. 45-50 percig tűpróbáig sütjük.

Nagyon finom, kiváló vendégváró sütemény.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.