Csokoládés márvány kuglóf
Hozzávalók:
- 250 g Schar mix B liszt
- 6 g sütőpor
- 250 g vaj / margarin (pl. Vénusz)
- 50 g étcsokoládé / 30 g holland kakaó + 2 evőkanál kókusztej + 20 g cukor /xilit
- 5 tojás
- 180 g cukor / xilit
- 5 evőkanál tej / rizstej/kókusztej
- rumaroma
- a mázhoz, 20 g étcsokoládé (tejmentes)
Elkészítés:
Egy 2 l-es kuglófformát kiolajozunk, kilisztezünk. A cukrot a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk tojásokat, ezekkel is alaposan kidolgozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel váltakozva a vajas keverékbe dolgozzuk. A csokoládét felolvasztjuk, vagy e helyett kakaóporból, kókusztejből, kevés cukorral édesített keveréket is használhatunk. A világos tészta felét-kétharmadát kanalazzuk a formába úgy, hogy hagyjunk helyet a csokis-kakaós résznek is. A maradék tésztához keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, vagy a kakaós keveréket. A világos tészta közé osszuk szét a kakaósat, a formát ütögessük az asztalhoz hogy egyenletesen elterüljön és minél kevesebb levegő maradjon a tésztában, végül egy vékony pálcával, keskeny pengéjű késsel a kétféle tészták kicsit „márványozzuk” össze.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig tűpróbáig sütjük.
Nagyon finom, kiváló vendégváró sütemény.
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.