Almás-mákos sütemény

 

almás-mákos sütemény

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 teáskanál cukor/nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db nagyobb reszelt alma (nagy lyukú almareszelőn reszelve)
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás

Elkészítés:

Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük. A cukrot összedaráljuk a mákkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.
Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200 C fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Vigyázzunk, mert hamar megég a teteje, érdemes alufóliával letakarva sütni.

Jó étvágyat kívánunk!

A receptet a Nosalty oldalán találtuk.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.