Almás-mákos sütemény
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 teáskanál cukor/nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db nagyobb reszelt alma (nagy lyukú almareszelőn reszelve)
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 tojás
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük. A cukrot összedaráljuk a mákkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.
Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200 C fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megég a teteje, érdemes alufóliával letakarva sütni.
Jó étvágyat kívánunk!
A receptet a Nosalty oldalán találtuk.
Kiemelt szavak: cukorbetegség, egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.