Sütőtökös muffin-gluténmentes, laktózmentes, tejmentes

 

sütőtökös muffin


Hozzávalók: 

  • 2 bögre reszelt sütőtök (kb. 35 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj, vagy kókuszzsír
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1 bögre hajdinaliszt (kb. 15 dkg)
  • 1 bögre mandulaliszt, vagy darált mandula (kb. 15 dkg)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés: 
Egy közepes méretű kaliforniai tökről a fejrészt vágjuk le, vágjuk ketté, kaparjuk ki a magokat, szeleteljük fel és amíg a sütit készítjük süssük meg. A tök másik, hosszúkás felét hámozzuk meg és reszeljük le. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. A tojásokat, az olajat, és a nyírfacukrot külön keverjük össze, hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a sütőtököt is a masszába forgatjuk. Papírral bélelt muffin formába kanalazzuk, és 190 ° C-on 15-20 percig sütjük.

A muffin-t természetesen elkészíthetjük sima lisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből is.

Nagyon finom sütemény!

Jó étvágyat kívánunk!

 

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.