Sütőtökös muffin-gluténmentes, laktózmentes, tejmentes
Hozzávalók:
- 2 bögre reszelt sütőtök (kb. 35 dkg)
- 2 tojás
- 1 dl étolaj, vagy kókuszzsír
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 bögre hajdinaliszt (kb. 15 dkg)
- 1 bögre mandulaliszt, vagy darált mandula (kb. 15 dkg)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Egy közepes méretű kaliforniai tökről a fejrészt vágjuk le, vágjuk ketté, kaparjuk ki a magokat, szeleteljük fel és amíg a sütit készítjük süssük meg. A tök másik, hosszúkás felét hámozzuk meg és reszeljük le. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. A tojásokat, az olajat, és a nyírfacukrot külön keverjük össze, hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a sütőtököt is a masszába forgatjuk. Papírral bélelt muffin formába kanalazzuk, és 190 ° C-on 15-20 percig sütjük.
A muffin-t természetesen elkészíthetjük sima lisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből is.
Nagyon finom sütemény!
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: bezgluten, egészséges életmód, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, Táplálékallergia, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.