Sütőben sült töltött párnák
Hozzávalók:
20 dkg Mester család kenyérliszt
10 dkg rizsliszt
12 g friss élesztő
2 ek olaj
2 tojás
1 tk só
Édes/Sós töltelék:
1 tk cukor
2 ek laktózmentes tejföl/szójatejföl
275 ml langyos víz
5 dkg sonka (pl. Délhús)
Édes töltelék
25 dkg gesztenye massza
Növényi tejszín, vagy margarin
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros vízben elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, sót, tejfölt és annyi folyadékot, hogy galuskához hasonló állagú tésztát kapjunk. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk.
Az édes töltelékhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadunk egy kevés cukrot és annyi margarint vagy növényi tejszínhabot, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.
A sós töltelékhez a sonkát a tejföllel aprítógépben összedaráljuk.
A szendvicssütőt előmelegítjük, olajos ecsettel átkenjük, s mindegyik mélyedésbe rakunk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi tölteléket, majd egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük. Vigyázzunk, hogy a tészta mindenütt fedje be a tölteléket, de a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 10-15 perc alatt készre sütjük a párnákat.
Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!
A receptet természetesen elkészíthetik sima lisztből és tejfölből is.
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta.
Közvetlen link.