Gluténmentes sonkás, kolbászos sajtos pizza
Sonkás, sajtos, kolbászos pizza
Hozzávalók 4 személyre
- 350g gluténmentes kenyérpor (például Bezgluten kenyérliszt, Bezgluten unimix, Schar mix B, Nutri Free kenyérliszt
- 250 ml víz
- ½ tasak szárított élesztő
- 1 tk só
- 2 ek burgonyapehely
- 3 ek olaj
- 150g paradicsom püré
- kb. 3-4 ek univer ketchup
- 100 g délhús party sonka/gála sonka stb.
- 100 g szeletelt gyulai kolbász
- 100 g trappista sajt/Violife sajt
- ízlés szerint mozzarella, paradicsom, paprika
Elkészítés:
A hozzávalókból laza ragacsos tésztát készítünk, meleg helyen kb. 30 percig pihentetjük. Egy 30×30 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt. A tésztát olajos kézzel vegyük ki a tálból és a közepétől egyenletesen lapogassuk, nyomkodjuk szét a tepsiben. Kb. 1 cm magasságú lapot fogunk így kapni. A tetejét szurkáljuk meg villával és 50 fokra előmelegített sütőben még 15-20 percig kelesszük. Ha már szépen emelkedik, emeljük a hőfokot 180 fokra és süssük elő a tésztát. Vegyük ki a sütőből, emeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra.
A feltéthez a paradicsompürét ízesítsük sóval, borssal, pizza fűszerrel, keverjünk hozzá 3-4 kanál ketchupot, kenjük a tésztára. A sonkát vágjuk egész vékony csíkokra. A tésztát kenjük meg a paradicsomszósszal, az egyik felére tegyük a szeletelt kolbászt, a másik felére a sonkát.
Aki szereti szeletelt paradicsomot, karikára vágott színes paprika szeleteket, szeletelt mozzarellát is tehet rá. Végül szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
Kb. 15 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, Táplálékallergia, Tojásmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.