Sütőtökös csokis keksz-glutén és tejmentesen
Hozzávalók
- 250 g sült tök
- 280 g gluténmentes liszt (Schar mix B)/hajdinaliszt/kókuszliszt
- 200 g nyírfacukor/cukor
- 100 g csokicsepp/ cukor-tejmentes csokoládé
- 1 tojás
- 1 dl olaj/kókuszzsír
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2-3 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés
A tököt megmossuk majd kb. 40 perc alatt 180 fokon megsütjük. Megvárjuk még kihűl, majd lehúzzuk a héját és összekeverjük a tojással,cukorral és az olajjal. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal, sóval, csokicseppel majd a sütőtökös masszához adjuk. Az egészet jól összekeverjük és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 1-2 cm-re halmokat tesszük és 10 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Nagyon puha, omlós tésztájú kekszet kapunk, ami több napig is eláll.
Garantáltan a gyerekek és felnőttek kedvence lesz.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: életmód, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, üzlet.
Közvetlen link.