Pikáns csirkecombok
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 1 zacskó fűszerkeverék pl. Íz-Tár csirkekirály
- 2 db sonkahagyma
- 2 db póréhagyma
- 2 db újhagyma
- 20 dkg bacon vagy sonka
- 3 dl tejföl/laktózmentes tejföl
- 3 dl fehér bor vagy gluténmentes sör
Elkészítés
A csirkecombokat befűszerezzük és állni hagyjuk kb. 30-40 percig. Közben a hagymákat megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk, a bacon szalonnát/sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Egy tepsit vékonyan kikenünk margarinnal, beletesszük a felszeletelt hagyma és szalonna/sonka felét, rá a csirkecombokat majd a maradék hagymával, szalonnával/sonkával beborítjuk. A tejfölt összekeverjük a sörrel vagy borral és leöntjük vele a csirkecombot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük fólia alatt, majd a fóliát levéve kb. 20 perc alatt készre pirítjuk. Köretként jól illik hozzá a burgonyapüré, bulgur, rizs.
Jó étvágyat kívánunk!
A recept ötletét a kifőztük.hu oldalon találtuk.