Gombás szűzérme pirítóssal

 

gombás szűzérme pirítóssal


Hozzávalók:

  • 1 szűzpecsenye
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő vagy 1 csapott evőkanál rizsliszt
  • só, őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:
1.   A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, klopfolás helyett kis időre nehezék alá tesszük. Sózzuk, borsozzuk, forró olajon mindkét oldalon egy serpenyőben elősütjük, csak annyira hogy kérget kapjon, majd egy tálra kiszedjük.
2.    A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, a hagymát vékony karikára vágjuk és a hús olaján megdinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott szalonnát, majd a szeletelt gombát, pár percig pirítjuk, ízlés szerint tovább ízesítjük, végül rádobjuk a felaprított petrezselymet.
3.    A keményítőt vagy rizslisztet a tejszínben csomómentesen elkeverjük és a gombához öntjük,
4.    A hússzeleteket a tejszínes gombához adjuk, a szószban készre pároljuk, ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejszín-víz keverékkel hígíthatjuk.
5.    A kenyereket megpirítjuk, elosztjuk rajtuk a szószos húst, 1-1 sajtot ráfektetünk és sütőben átmelegítjük, hogy a sajt kissé ráolvadjon.
6.    Díszíthetjük petrezselyemlevéllel, póréhagymával, paradicsommal, paprikával.

Jó étvágyat kívánunk!

Nagyon hamar elkészül, ízletes főétel, de fogyaszthatjuk vacsorára is.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.