Gluténmentes Meggyes piskóta
Hozzávalók:
20 dkg Schar mix B lisztkeverék/Miklos univerzális lisztkeverék
½ csomag sütőpor
3 tojás
4 evőkanál nyírfacukor és 4 evőkanál eritrit/cukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Töltelékhez:
kb. 500 g meggy
5 dkg eritrit/cukor
kevés citromlé
rumaroma ízlés szerint/ elhagyható
1-2 csomag zselatin fix a folyadék mennyiséghez megfelelően (Haas)
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.
Töltelék elkészítése:
A meggyet megmossuk és kb. 2 dl vízben elkeverjük a cukrot, kevés citromlével, rumaromával ízesítjük, felforraljuk, majd a meggyel együtt még pár percig forraljuk. Besűrítjük a zselatinnal a meggyet, majd lehűtjük és ráöntjük a piskótára, elegyengetjük a tetejét. Amikor már kihűlt tegyük hűtőbe a tálalásig.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség. Jó étvágyat kívánunk!
A recept természetesen normál lisztből is elkészíthető.
Jó nassolást:-)
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózmentes, recept, receptek, tejmentes.
Közvetlen link.