Gluténmentes Meggyes piskóta

gluténmentes meggyes piskóta

 

Hozzávalók:

20 dkg Bezgluten extra univerzális liszt/ Schar mix B
½ csomag sütőpor
3 tojás
4 evőkanál nyírfacukor és 4 evőkanál eritrit
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só

Töltelékhez:

kb. 500 g meggy
5 dkg eritrit
kevés citromlé
rumaroma ízlés szerint/ elhagyható

1-2 csomag zselatin fix a folyadék mennyiséghez megfelelően (Haas)

Elkészítés:

gluténmentes meggyes piskóta recept

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.

Töltelék elkészítése:

A meggyet megmossuk és kb. 2 dl vízben elkeverjük a cukrot, kevés citromlével, rumaromával ízesítjük, felforraljuk, majd a meggyel együtt még pár percig forraljuk. Besűrítjük a zselatinnal a meggyet, majd lehűtjük és  ráöntjük a piskótára, elegyengetjük a tetejét. Amikor már kihűlt tegyük hűtőbe a tálalásig.

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség. Jó étvágyat kívánunk!

A recept természetesen normál lisztből is elkészíthető.

Jó nassolást:-)

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.