Gluténmentes linzer Kollár Anita receptje alapján
A recept Kollár Anita Gluténmentes és finom! szakácskönyvéből készült a vaníliás karika receptje alapján.
Még több receptet találsz a gluténmentes és finom honlapján ide kattintva.
Hozzávalók:
- 25 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 3 teáskanál vaníliakivonat
- 20 dkg fehér rizsliszt
- 6,5 dkg ragacsos rizsliszt/rizsliszt
- 9 dkg burgonyakeményítő
- 4,5 dkg tápiókakeményítő
- 1 és negyed teáskanál xantángumi
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 citrom reszelt héja
A tetejét díszíthetjük marcipán masszával
Elkészítés:
1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojássárgájákkal és a vaníliakivonattal.
2. A liszteket összekeverjük a keményítőkkel, a xantángumival, a szódabikarbónával, a sóval és a reszelt citromhéjjal.
3. A lisztkeveréket a vajas masszához szórjuk, kézzel összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a sütőpapírt terítünk 2 nagy, 30×40 cm-es tepsibe.
5. Egy nagy deszkát meghintünk rizsliszttel. Rátesszük a tésztát, folpaccak lefedjük, és 1/2-1 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszúróval 5 cm átmérőjű sütiket szúrunk ki belőle, a tésztakorongok közepét egy kisebb, 1 1/2 cs átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki.
6. A leesett tésztamaradékot összegyúrjuk, kinyújtjuk és ugyanígy kiszúrjuk.
7. A sütiket egymástól kb. 1 cm távolságra elrendezzük a sütőpapíros tepsin, és 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
kb. 40 darab lesz belőle.
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, Táplálékallergia, üzlet.
Közvetlen link.