Tedd édessé! adománygyűjtési akció

Tedd édessé!

Tedd édessé! -egy gluténérzékeny család karácsonyát-

A Diétabc-t üzemeltető P.Geri Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. és az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány a karácsony előtti időszakban
2015.11.24.- 2015.12.15. között
élelmiszergyűjtő akciót szervez olyan családok számára, akiknek egy vagy több családtagjuk is gluténérzékeny.

Azok, akik gluténmentesen táplálkoznak, tudják, hogy ez milyen anyagi megterhelést jelent egy-egy családnak, és azt is, hogy az ország bizonyos pontjain szinte elérhetetlenek a gluténmentes termékek.

Fogjunk össze és segítsünk együtt ezeknek a családoknak, csaljunk közösen mosolyt a gyerekek és szüleik arcára!

Az akció gyűjtőhelye a Kft. raktára. Az üzletben szimbolikusan elhelyezett üveges szekrény csak a figyelem felkeltését szolgálja.

Ki és hogyan tud adni?
Akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, helyben, a pénztárnál jelezhetik szándékukat, hogy mely terméket kívánják elhelyezni az akció gyűjtőhelyén. Nem az érték a fontos, hanem a segítő szándék. Minden a DiétABC kínálatában fellelhető, hűtést nem igénylő, tartós élelmiszer, liszt, tészta, csomagolt pékáru, édesség, szaloncukor belekerülhet a kosárba. Aki örömmel adna, de üzletünktől távolabb él, vagy otthonról szeretne hozzájárulni akciónk sikeréhez web áruházunkon keresztül is megteheti ezt. Ebben az esetben a megjegyzés rovatban kérjük egyértelműen megjelölni az adománynak szánt tételt.
Segítőkész cégek és magánszemélyek adományait is várjuk 2015.12.15. -ig.

Ki kapja a csomagot?
Az összegyűjtött adományokat – amelynek zöme tartós élelmiszer, illetve az ünnepek közeledtével édesség, szaloncukor, csokoládé és sok-sok könyv- olyan családokhoz szeretnék eljuttatni, akiknek, segítség nélkül nehézséget okozna emlékezetessé tenni a Karácsonyt, akik igazán örülnének egy ajándékcsomagnak még az ünnepek előtt.

A kedvezményezettek az alapítványnál személyesen jelentkező családok közül kerülnek ki, kiválasztásukról a Heim Pál Kórház Coeliakia Centruma, az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány és a P.Geri Kft. közösen a dönt majd a beérkező levelek alapján.

Amennyiben részt vennél az akcióban, mint kedvezményezett, nincs más teendő, csupán egy jelentkező / bemutatkozó levelet kell írni az alapitvany@ekultura.hu e-mail címre:

Tisztelt Ekultura.hu Kulturális Alapítvány!
Jelen levelemmel szeretnék részt venni a „Tedd édessé! – egy gluténérzékeny család karácsonyát – „, akcióban.
Üdvözlettel:

December a szívmelengető várakozás hónapja. Ilyenkor már mindenki lázasan készülődik a Karácsonyra és tervezgeti az ünnepi menüt. A Karácsony szinte elképzelhetetlen mézeskalács, bejgli, mákos guba, hókifli nélkül, fő a halászlé, sül a rántott hal.

Te már megvetted a lisztet, cukrot, zsemlemorzsát, diót, mákot és a sok más hozzávalót?

Szerencsére ma már minden elkészíthető a gluténmentes diétának megfelelően is és a gluténérzékenyek konyháját is belengheti a fahéj, vanília, gyömbér és narancs illata. Sajnos azonban a gluténmentes alapanyagok nagyon drágák és sokan vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, vagy nem jutnak hozzá ezekhez.

Egészítsd ki adományoddal az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány, a DiétABC és partnerei által felajánlott csomagokat, hogy minél több családnak okozzunk örömet a szeretet ünnepén!

További információ az adománygyűjtési akcióval, a szerepvállalókkal kapcsolatban a krisztina.wirth@dietabc.hu email címen és a 0630 529 2388 telefonon érhető el.

Reméljük, az akció sok családnak okoz majd örömet az Ünnepek előtt!

Köszönjük a segítséged!

A bejegyzés kategóriája: DiétABC Arhívum
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.