Kollár Anita: Narancsos gyümölcskenyér receptje

Narancsos gyümölcskenyér Kollár Anita receptje alapján.

A recept a glutteno.hu. oldalon található

Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, puha, omlós süteményt kapunk.

gyumolcskenyer

Hozzávalók:

A tésztához:

7 dkg puha kókuszzsír
5 dkg olívaolaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 narancs héja, lereszelve
20 dkg Glutenno Dolce Vita liszt
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet teáskanál só
1 dl frissen facsart narancslé
2 evőkanál narancslekvár
1 teáskanál vaníliakivonat

A mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál méz
1 narancs reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához kézi robotgéppel habosra keverjük a kókuszzsírt és az olívaolajat a cukorral.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt narancshéjat.
Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy harmadik tálkában összekeverjük a narancslevet, a narancslekvárt és a vaníliakivonatot
A vajas-tojásos keverékbe lassan, felváltva adagoljuk és keverjük a lisztet és a „nedves” hozzávalókat.
A kész masszát belesimítjuk egy kivajazott, liszttel meghintett püspökkenyér formába. Elsimítjuk a tetejét úgy, hogy a tészta közepét az edény szélei felé kihúzzuk (így nem lesz nagyon púpos a közepe).
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, amikor egy beleszúrt fogpiszkáló szárazon jön ki belőle, és a közepe már nem remegős.
Ha megsült, rácsra tesszük és teljesen lehűtjük a sütit.
Elkészítjük a csokimázat: az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a mézzel, és a reszelt narancshéjjal és rácsorgatjuk a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A gyümölcskenyér napokig eláll, máz nélkül pedig kiválóan lehet fagyasztani.

Kb. 25 szelet lesz belőle.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.