Ultra gyors és extra finom kakaós-diós süti liszt nélkül
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg margarin (Vénusz)
- 15 dkg cukor/nyírfacukor
- 3 dkg holland kakaópor (natúr)
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 4 tojás
Krém:
- 8 dkg dió / kész mogyoróvajat, vagy mogyorókrémet is használhatunk/
- 2 ek. margarin
- 8 dkg étcsokoládé (tejmentes)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A négy egész tojást a cukorral kb. 5-6 percig keverjük, amíg sűrű, kemény krémet nem kapunk. A felolvasztott, langyos margarint adjuk hozzá és keverjük egyneművé. A darált diót keverjük össze a kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával, majd kanalanként dolgozzuk a tojásos masszába. A tepsibe tegyünk kissé megolajozott sütőpapírt. Ha tölteni szeretnénk a sütit, akkor nagyobb kb. 30×40 cm-es tepsit használjunk, ha nem akkor a kisebb 20×30 cm-es lesz jó.
A tésztát a tepsi méretétől függően 15-20-ig süssük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a közepe még kicsit ragacsos és szívünk szerint még tovább sütnénk, ne tegyük, mert kiszárad.
A krémhez a diót késes aprítóba tesszük és legalább 5 percig hagyjuk a gépet dolgozni, ennyi idő kell, hogy krémes olajos „dióvajat” kapjunk. Adjuk hozzá a puha margarint és az olvasztott csokoládét, keverjük simára.
Ha nagyobb tepsivel dolgoztunk a kihűlt tésztát fordítsuk tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt, vágjuk kétfelé és az egyik felét kenjük meg a krém felével, majd fordítsuk rá a másik fél tésztalapot. A maradék krém mehet a tetejére. Ha kisebb tepsiben sült a krém kerülhet csak a süti tetejére így is nagyon finom lesz.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, Táplálékallergia, tejmentes.
Közvetlen link.