Hajdinalisztes parajos palacsinta tonhallal

Hozzávalók

a palacsintához (kb. 6 db)

  • 20 dkg hajdinaliszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej vagy rizstej
  • 0,5 dl napraforgóolaj

a töltelékhez

  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg mélyhűtött spenót, vagy kb. kétszeres mennyiségű friss spenót levél
  • 1 tojás
  • 1 dl tej vagy rizstej
  • 0,5 dl tejszín vagy rizstejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db natúr tonhalkonzerv
  • citromlé
  • só, bors

Elkészítés

A tojást, a tejjel, egy kevés olajjal felverjük, sózzuk. Annyi hajdinalisztet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztába ízlés szerint felaprított spenótot, fokhagymát, paradicsomot, reszelt cukkinit is tehetünk. Vaslapon, vagy teflon palacsintasütőben olaj nélkül közepes méretű palacsintákat sütünk.

A spenótot egy lábasban egy kevés olajon felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Felengedjük a tejjel és felforraljuk. A tejszínt egy tojássárgájával jól elkeverjük. Levesszük a tűzről a spenótot és habverővel folyamatosan keverve 1-2 evőkanál forró mártást adunk a tejszínes tojáshoz, majd ezt további keverés mellett a spenótmártáshoz adjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert ezt a sűrítési módot csak forró ételeknél lehet használni. A már megkötött, más néven légírózott ételt ismét felforralni nem szabad, mert a tojás összefut benne.

A kisütött palacsintákat megkenjük a spenótmártással és a lecsepegtetett, villával összetört tonhalat elosztjuk rajtuk. Kevés citromlével meglocsoljuk. Tetszés szerint megszórjuk reszelt sajttal. A felcsavart tésztalapokat friss zöldséggel tálaljuk.

A bejegyzés kategóriája: Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Reformtáplálkozási receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.