Zöldséges hajdina tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg Bezgluten AL DENTE hajdinás fusilli
- 2 tojás
- 3 dl rizstej
- 5 dkg barna rizsliszt / hajdinaliszt
- 3 dl friss paszírozott paradicsom
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg cukkini
- 10 dkg gomba
- 1 cs friss oregánó
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát, zöldségeket, gombát felszeleteljük. Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, zöldséget és megpirítjuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A 2 tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a lisztet, rizstejet és robotgéppel csomómentesre keverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk. Az aljára kerül egy réteg tészta, erre egy réteg pirított zöldség, majd 4-5 evőkanál paszírozott paradicsom. Ezt folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta kerüljön. Végül az egészet leöntjük a rizstejes mártással, és 200 ° C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti recept Kiss Erika dietetikus tollából származik és PKU-s diétához íródott. Fehérjeszegény elkészítéshez sepciális tésztát pl: Bezgluten, vagy FeMini, 2 tojásnak megfelelő tojáspótló port, rizstejet és fehérjeszegény lisztet használjunk.
PKU-s és fehérjeszegény diétával kapcsolatban számos remek ötletet és kiváló recepteket találnak az alábbi oldalon: A PKU-s diéta rejtelmei
Kiemelt szavak: bezgluten, Fehérjeszegény diéta, Gluténmentes diéta, PKU, Reform táplálkozás, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, Tojásmentes diéta.
Közvetlen link.