Gluténmentes köleslisztes kakaós keksz
Hozzávalók:
- 50 g kölesliszt
- 1 csomag kakaós pudingpor
- 150 g barna rizsliszt/rizsliszt
- 50 g burgonyakeményítő/tápiókakeményítő
- 180 g margarin (pl.Vénusz)
- 150 g cukor/xilit/38g 1:4-ben édesítő
- 2 tojássárga
- 1 ½ tk xantán
- ½ tk szódabikarbóna
- ¼ tk só
- házi baracklekvár/hozzáadott cukormentes lekvár
Elkészítés:
A liszteket, sót, szódabikarbónát, xantánt összekeverjük, majd a puha margarinnal, cukorral és a tojások sárgájával összedolgozzuk. A kész tésztát fél órára tegyük hűtőbe, így könnyebb lesz dolgozni vele. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2-3 milliméter vastagságúra. A tetejét tetszés szerint rácsozzuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle korongokat és tegyük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben süssük 8-10 percig. Amikor kivesszük a sütőből még kicsit puha legyen. A lekvárt melegítsük meg, ha kell turmixoljuk össze és a kihűlt kekszekből egyet-egyet ragasszunk össze vele.