Gluténmentes köleslisztes kakaós keksz

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes


Hozzávalók:

  • 50 g kölesliszt
  • 1 csomag kakaós pudingpor vagy 40 g kukoricakeményítő és 10 g cukrozatlan kakaópor
  • 150 g barna rizsliszt/rizsliszt
  • 50 g burgonyakeményítő
  • 180 g margarin (pl.Vénusz)
  • 150 g cukor/xilit
  • 2 tojássárga
  • 1 ½ tk xantán
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ¼ tk só
  • házi baracklekvár


Elkészítés:

A liszteket, sót, szódabikarbónát, xantánt összekeverjük, majd a puha margarinnal, cukorral és a tojások sárgájával összedolgozzuk. A kész tésztát fél órára tegyük hűtőbe, így könnyebb lesz dolgozni vele. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2-3 milliméter vastagságúra. A tetejét tetszés szerint rácsozzuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle korongokat és tegyük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben süssük 8-10 percig. Amikor kivesszük a sütőből még kicsit puha legyen. A lekvárt melegítsük meg, ha kell turmixoljuk össze és a kihűlt kekszekből egyet-egyet ragasszunk össze vele.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.