Kókuszos aszalt szilvás sütőtökgolyó
Hozzávalók:
- 350 g sütőtök
- 50 g kókuszreszelék+kb.100 g a forgatáshoz
- 100 g finomra őrölt mandula
- 100 g aszalt szilva
- 3 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 100 g cukor/nyírfacukor
- 1 citrom leve
- 200 g keksz (Gullon María gluténmentes keksz)
Elkészítés:
A tököt megmossuk felszeleteljük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, megvárjuk még kihűl, majd lehúzzuk a héját. Az aszalt szilvát, mandulát, kekszet aprítógépben összeaprítjuk, hozzáadjuk a kakaóport, sütőtököt, kókuszreszeléket, cukrot, citrom levét és összedolgozzuk. Amikor összeállt a massza kis golyókat formázunk és kókuszreszelékbe vagy fondantba mártjuk.
Jó étvágyat kívánunk!