Hajdinalisztes parajos palacsinta tonhallal
Hozzávalók
a palacsintához (kb. 6 db)
- 20 dkg hajdinaliszt
- 2 tojás
- 3 dl tej vagy rizstej
- 0,5 dl napraforgóolaj
a töltelékhez
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg mélyhűtött spenót, vagy kb. kétszeres mennyiségű friss spenót levél
- 1 tojás
- 1 dl tej vagy rizstej
- 0,5 dl tejszín vagy rizstejszín
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db natúr tonhalkonzerv
- citromlé
- só, bors
Elkészítés
A tojást, a tejjel, egy kevés olajjal felverjük, sózzuk. Annyi hajdinalisztet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztába ízlés szerint felaprított spenótot, fokhagymát, paradicsomot, reszelt cukkinit is tehetünk. Vaslapon, vagy teflon palacsintasütőben olaj nélkül közepes méretű palacsintákat sütünk.
A spenótot egy lábasban egy kevés olajon felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Felengedjük a tejjel és felforraljuk. A tejszínt egy tojássárgájával jól elkeverjük. Levesszük a tűzről a spenótot és habverővel folyamatosan keverve 1-2 evőkanál forró mártást adunk a tejszínes tojáshoz, majd ezt további keverés mellett a spenótmártáshoz adjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert ezt a sűrítési módot csak forró ételeknél lehet használni. A már megkötött, más néven légírózott ételt ismét felforralni nem szabad, mert a tojás összefut benne.
A kisütött palacsintákat megkenjük a spenótmártással és a lecsepegtetett, villával összetört tonhalat elosztjuk rajtuk. Kevés citromlével meglocsoljuk. Tetszés szerint megszórjuk reszelt sajttal. A felcsavart tésztalapokat friss zöldséggel tálaljuk.
Kiemelt szavak: bezgluten, Gluténmentes diéta, Reform táplálkozás, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta.
Közvetlen link.