Grillázstorta

Hozzávalók:

24 cm-es kakaós tortalap, klasszikus piskótatészta recept szerint,
vagy készen vásárolt tortalap pl.: Álomsüti tortakarika, Mester család tortalap.

Grillázs:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg egész török mogyoró

Csokoládé krém:

  • 5 tojás sárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg rizsliszt
  • 3 dl tej/laktózmentes tej/rizstej
  • 25 dkg étcsokoládé (tejmentes)
  • 25 dkg puha vaj, vagy margarin (pl. Vénusz)

Elkészítés:

A grillázshoz a cukrot alacsony hőfokon, egy száraz edényben olvasszuk fel, amíg teljesen folyékonnyá válik. Az egész mogyorót keverjük a karamellizált cukorhoz, majd olajozott felületen, tepsiben, vagy alufóliával fedett tálcán egyenletesen terítsük szét. Amikor teljesen kihűlt tördeljük kisebb darabokra és aprító géppel, vagy darálóval daráljuk közepesen finomra.

A krémhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral fehéredésig keverjük. Akkor jó, ha sima, krémes és kis buborékok képződnek benne. Adjuk hozzá a lisztet és a meleg tejjel keverjük csomómentesre. A csokoládét olvasszuk fel. A tojásos krémet lassú tűzön, vagy vízgőz felett állandóan kevergetve besűrítjük, forralni nem szabad. Ha a krém langyosra hűlt keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, majd a krémesre kevert vajat, végül a grillázs 3/4-ed részét is.

A tortakarikát vágjuk három részre és töltsük meg a csokoládés-grillázsos krémmel. A krém kb. egyharmad részével vonjuk ba a torta tetejét és oldalát is, majd a félre rakott grillázzsal díszítsük a tortát.

Jó étvágyat kívánunk!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.