Gluténmentes linzer Kollár Anita receptje alapján

A recept Kollár Anita Gluténmentes és finom! szakácskönyvéből készült a vaníliás karika receptje alapján.

Még több receptet találsz a gluténmentes és finom honlapján ide kattintva.


linzer

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 teáskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg fehér rizsliszt
  • 6,5 dkg ragacsos rizsliszt/rizsliszt
  • 9 dkg burgonyakeményítő
  • 4,5 dkg tápiókakeményítő
  • 1 és negyed teáskanál xantángumi
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 citrom reszelt héja

A tetejét díszíthetjük marcipán masszával

Elkészítés:

linzer

1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojássárgájákkal és a vaníliakivonattal.

2. A liszteket összekeverjük a keményítőkkel, a xantángumival, a szódabikarbónával, a sóval és a reszelt citromhéjjal.

3. A lisztkeveréket a vajas masszához szórjuk, kézzel összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a sütőpapírt terítünk 2 nagy, 30×40 cm-es tepsibe.

5. Egy nagy deszkát meghintünk rizsliszttel. Rátesszük a tésztát, folpaccak lefedjük, és 1/2-1 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszúróval 5 cm átmérőjű sütiket szúrunk ki belőle, a tésztakorongok közepét egy kisebb, 1 1/2 cs átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki.

6. A leesett tésztamaradékot összegyúrjuk, kinyújtjuk és ugyanígy kiszúrjuk.

7. A sütiket egymástól kb. 1 cm távolságra elrendezzük a sütőpapíros tepsin, és 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.

kb. 40 darab lesz belőle.

 

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.