Zöldséges hajdina tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg Bezgluten AL DENTE hajdinás fusilli
  • 2 tojás
  • 3 dl rizstej
  • 5 dkg barna rizsliszt / hajdinaliszt
  • 3 dl friss paszírozott paradicsom
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg cukkini
  • 10 dkg gomba
  • 1 cs friss oregánó
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát, zöldségeket, gombát felszeleteljük. Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, zöldséget és megpirítjuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A 2 tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a lisztet, rizstejet és robotgéppel csomómentesre keverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk. Az aljára kerül egy réteg tészta, erre egy réteg pirított zöldség, majd 4-5 evőkanál paszírozott paradicsom. Ezt folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta kerüljön. Végül az egészet leöntjük a rizstejes mártással, és 200 ° C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Az eredeti recept Kiss Erika dietetikus tollából származik és PKU-s diétához íródott. Fehérjeszegény elkészítéshez sepciális tésztát pl: Bezgluten, vagy FeMini, 2 tojásnak megfelelő tojáspótló port, rizstejet és fehérjeszegény lisztet használjunk.

PKU-s és fehérjeszegény diétával kapcsolatban számos remek ötletet és kiváló recepteket találnak az alábbi oldalon: A PKU-s diéta rejtelmei

 

A bejegyzés kategóriája: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Reformtáplálkozási receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.