Zabpelyhes húsgombóc

Hozzávalók:

  • 1 húsleveskocka, vagy 2 dl húsleves/csontlé
  • 10 dkg gluténmentes zabpehely
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 10 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál gluténmentes zabpehely
  • só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés:

A húsleveskockát 2,5 deci vízben felforraljuk, a tűzről levéve beleáztatjuk a zabpelyhet. Amíg a zabpehely puhul, összevágjuk a hagymát, foghagymát. A kétféle darált húst összedolgozzuk a tojással, hagymával, sózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint kevés piros paprikával fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a lecsurgatott, kinyomkodott zabpelyhet. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és meghempergetjük a zabpehelyben. Forró olajban néhány perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük.

Melegen feltétként, hidegen friss zöldséggel, salátával tálaljuk.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.