Zabpelyhes húsgombóc
Hozzávalók:
- 1 húsleveskocka, vagy 2 dl húsleves/csontlé
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 20 dkg darált pulykahús
- 10 dkg darált marhahús
- 1 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál gluténmentes zabpehely
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés:
A húsleveskockát 2,5 deci vízben felforraljuk, a tűzről levéve beleáztatjuk a zabpelyhet. Amíg a zabpehely puhul, összevágjuk a hagymát, foghagymát. A kétféle darált húst összedolgozzuk a tojással, hagymával, sózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint kevés piros paprikával fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a lecsurgatott, kinyomkodott zabpelyhet. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és meghempergetjük a zabpehelyben. Forró olajban néhány perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük.
Melegen feltétként, hidegen friss zöldséggel, salátával tálaljuk.
Kiemelt szavak: fogyókúra, Gluténmentes diéta, Reform táplálkozás, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta.
Közvetlen link.