Rebeka kedvence

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg Schar Mix B
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 3 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • kb 10 dkg savanykás lekvár
  • ét, tej és fehér tortabevonó

Elkészítése:

A vajat habosra keverjük a két féle cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és krémesre keverjük. A lisztet és tejszínt beledolgozzuk. Könnyű habos lány tésztát kell kapnunk. A sütőt előmelegítjük 250 °C -ra (légkeveréses sütőnél 220 °C), a lekvárt megmelegítjük. A kivajazott kb 25 -30 cm-es kenyérforma aljárán elkenünk 2-3 evőkanál tésztát. 3-4 perc alatt zsemle színűre sütjük. Újabb 2-3 kanál tésztát kenünk rá és 3-4 perc alatt ezt is megsütjük. A következő tésztaréteg előtt vékonyan megkenjük lekvárral. A rétegzést addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. z utolsó réteget kb 8-10 percig süssük. Langyosra hagyjuk sülni, ekkor borítsuk ki a formából és egyforma kockákra vágjuk fel (ebből a mennyisgből kb 24-27 db lesz). A kihűlt kockákat a felolvasztott tortabevonóba mártjuk, alufóliára tesszük és hagyjuk megdermedni.

A bejegyzés kategóriája: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.