Répatorta-Bóta Klaudia

Repatorta

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg nádcukor,
  • 6,25 dkg darált dió,
  • 6,25 dkg gluténmentes liszt,
  • 1-1 teáskanál sütőpor,
  • szódabikarbóna, őrölt gyömbér és fahéj,
  • 2 egész tojás,
  • 1 dl olaj,
  • csipet só.

Krém: 25 dkg krémsajt, 3 evőkanál porcukor, 1 dl habtejszín.

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a szárazanyagokat, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az olajat, habosra keverjük. Végül apránként hozzáadjuk a reszelt répát. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformában, 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.

Megvárjuk míg kihűl, a habtejszínt felverjük, majd összekeverjük a krémsajttal és a porcukorral. Megkenjük vele a tortát, majd kedvünk szerint dekorálhatjuk. Szeletelésig hűtőben tartjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Kategória: Facebook nyereményjáték receptek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.