Répatorta-Bóta Klaudia
Hozzávalók:
- 15 dkg sárgarépa,
- 10 dkg nádcukor,
- 6,25 dkg darált dió,
- 6,25 dkg gluténmentes liszt,
- 1-1 teáskanál sütőpor,
- szódabikarbóna, őrölt gyömbér és fahéj,
- 2 egész tojás,
- 1 dl olaj,
- csipet só.
Krém: 25 dkg krémsajt, 3 evőkanál porcukor, 1 dl habtejszín.
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a szárazanyagokat, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az olajat, habosra keverjük. Végül apránként hozzáadjuk a reszelt répát. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformában, 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, a habtejszínt felverjük, majd összekeverjük a krémsajttal és a porcukorral. Megkenjük vele a tortát, majd kedvünk szerint dekorálhatjuk. Szeletelésig hűtőben tartjuk.
Jó étvágyat hozzá!