Krémsajtos-kakaós süti

 

Krémsajtos-kakaós süti
Hozzávalók a Tésztához:

  • 45 dkg It’s us Miklos univerzális liszt
  • 15 dkg cukor/nyírfacukor
  • 20 dkg puha margarin
  • 3 tojás sárgája

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, a 3 tojásfehérjét hagyjuk egy külön edényben.
A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, két részre osztjuk és folpackba csomagolva kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

TIPP: érdemes a tésztát már előző este is elkészíteni, így biztosan kellően áthűl és reszelhető lesz.

Közben elkészítjük a krémet:

  • 50 dkg ricotta, vagy 25 dkg mascarpone és 25 dkg áttört sovány túró
  • 3 tojás sárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 20dkg cukor/nyírfacukor
  • 20 dkg margarin

Krémsajtos-kakaós süti

A tojásokat szétválasztjuk, a 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 3 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott, majd lehűtött margarint, a sajtot. A krémből vegyünk ki egy keveset egy tálba és a keményítőt keverjük el benne csomómentesen, majd dolgozzuk hozzá a többi krémet, végül a tojások felvert habját. Egy közepes tepsi (kb. 22x28cm) aljára helyezzünk sütőpapírt. A hideg tészta egyik felét nagy lyukú reszelővel reszeljük le és egyenletesen osszuk szét a tepsiben. A krémet kenjük a tésztára, majd a maradék lereszelt tésztával fedjük be.
Előmelegített sütőben, 180°C – n, kb. 1 óra alatt süssük meg.

A receptet természetesen elkészíthetik normál lisztből is! Érdemes megkóstolni, mert nagyon finom!

Jó étvágyat kívánunk!

 

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.