Krémsajtos-kakaós süti
Hozzávalók a Tésztához:
- 45 dkg It’s us Miklos univerzális liszt
- 15 dkg cukor/nyírfacukor
- 20 dkg puha margarin
- 3 tojás sárgája
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, a 3 tojásfehérjét hagyjuk egy külön edényben.
A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, két részre osztjuk és folpackba csomagolva kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
TIPP: érdemes a tésztát már előző este is elkészíteni, így biztosan kellően áthűl és reszelhető lesz.
Közben elkészítjük a krémet:
- 50 dkg ricotta, vagy 25 dkg mascarpone és 25 dkg áttört sovány túró
- 3 tojás sárgája
- 6 tojásfehérje
- 20dkg cukor/nyírfacukor
- 2 kanál kukoricakeményítő
- 20 dkg margarin
A tojásokat szétválasztjuk, a 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 3 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott, majd lehűtött margarint, a sajtot. A krémből vegyünk ki egy keveset egy tálba és a keményítőt keverjük el benne csomómentesen, majd dolgozzuk hozzá a többi krémet, végül a tojások felvert habját. Egy közepes tepsi (kb. 22x28cm) aljára helyezzünk sütőpapírt. A hideg tészta egyik felét nagy lyukú reszelővel reszeljük le és egyenletesen osszuk szét a tepsiben. A krémet kenjük a tésztára, majd a maradék lereszelt tésztával fedjük be.
Előmelegített sütőben, 180°C – n, kb. 1 óra alatt süssük meg.
A receptet természetesen elkészíthetik normál lisztből is! Érdemes megkóstolni, mert nagyon finom!
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: bezgluten, egészséges életmód, életmód, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek.
Közvetlen link.