Farsangi időszak
Tippek, tanácsok az egészséges torkoskodáshoz
Farsang a bálok, bulik, disznóvágás, kocsonyafűzés, szóval a nagy evések ideje. Még alig keveredtünk ki az év végi káposzta, hal, pulyka és bejgli áradatból máris itt az újabb ok, hogy elcsábuljunk és megszegjük újévi diétás fogadalmainkat:-)
Azért ne szaladjunk ilyen előre:-) , mert a hamvazó szerdát követő 40 napos böjt alatt persze lesz lehetőség ledolgozni a felesleges kalóriákat, de aki a farsangot is az egészséges életmód szabályai szerint vészelné át az alábbi cikkünkben számos tanácsot praktikát találhat.
Ide kattintva hasznos tanácsot, praktikákat olvashatsz, hogyan farsangolj egészségesebben
A farsang körüli szokásokról, hagyományokról itt olvashatsz bővebben
A farsang szimbolikus süteménye a Fánk
A farsang szinte elképzelhetetlen fánk nélkül. A puha, szaftos, élesztős tésztát bő zsiradékban szalagosra sütik, bőven porcukrozzák, végül lekvárral koronázzák meg. Igazi kalória bomba, de kétségtelenül isteni finom tud lenni és végül is, egy évben egyszer, mértékkel miért is ne ehetnénk?
Sajnos, egyre többen vannak, akik különböző okokból ezt a klasszikus készítésű fánkot egyáltalán nem ehetik, mert allergia vagy intolerancia miatt, a cukor, tej, tojás problémát okoz vagy cöliákiások és gluténmentes diétát tartanak.
Kiemelt szavak: életmód, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek.
Közvetlen link.