Könyvajánló: az egészséges táplálkozás ismeretében

Dr. Pados Gyula: A nagy rizikófaktorok, SpringMed Kiadó.

Tartalomból:

A szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás (a szívkoszorúér-betegség és a stroke) a fejlett országokban a mai napig a vezető halálokot jelentik.

A nagy rizikófaktorok: az elhízás, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás betegség, a cukorháztartás zavarai (csökkent glukóz-tolerancia, cukorbetegség), valamint a dohányzás külön-külön is, de együttes előfordulásuk – a metabolikus szindróma – esetén sokszorosára növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A könyv szerzője aktívan részt vett a Magyar Terápiás Konszenzus konferencián, amelyen a hazai orvostársaságok jeles képviselői közösen állították össze a nagy kockázatú csoportba tartozó betegek számára az életmódra és a gyógyszeres terápiára vonatkozó javaslataikat.

Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik szeretnék az egészségüket megőrizni és ezért hajlandók is tenni. A kötet a SpringMed Egészségtár sorozat része.

A könyv üzletünkben is megvásárolható.

Rigó János: Korszerű piramisrendszerek az egészséges táplálkozáshoz és életmódváltáshoz, Medicina Könyvkiadó, 2009. 

korszeru_piramisrendszerek_az_egeszseges_taplalkozashoz_es_eletmodvaltashoz

Tartalomból:

Az elmúlt évtizedek során megváltoztak táplálkozási szokásaink, nőtt az elhízottak, cigarettázók, alkoholbetegek száma. Mindannyian ismerjük a mondást: „az egészség érték“, mégsem fordítunk erre elég figyelmet.

Egészségünket csak ésszerű életmóddal, kiegyensúlyozott táplálkozással, megfelelő mozgással és harmonikus életvitellel tudjuk megőrizni. E cél elérését szolgálja naprakész táplálkozás-élettani és élelmiszer kémiai ismeretek alapján ez a könyv, amely a legújabb nemzetközi piramisrendszerek ismertetésével segítséget nyújt azoknak, akik életmódjuk megváltoztatásával, az egészséges táplálkozás alapelveinek elsajátításával kívánják maguk és családjuk egészségét megőrizni, és törekszenek harmonikus életvitel kialakítására.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.