Villámgyors egyszerű süti

 

Farmo süti

gluténmentes


Hozzávalók:

  • 500 g Nutri Free  sütemény lisztkeverék
  • 5 nagy tojás
  • 250 g vaj / margarin
  • 1 kis doboz tejföl
  • 100 g lekvár, ízlés szerint
  • 50 g mogyoró, dió vagy mandula

Elkészítés:
A margarint, a tojásokkal és a tejföllel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet. A lisztkeverékben van cukor így további édesítés nem szükséges. A kész keveréket többféleképpen is felhasználhatjuk, itt két lehetséges módot mutatunk meg.
1)    Kanalazzunk 12 muffin kapszliba egy-egy nagy kanál tésztát, mindegyik közepére tegyünk egy-egy kávéskanál lekvárt, majd ismét egy-egy kanál tészta következzen. 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük arany barnára.
2)    A maradék tésztát kis tepsibe töltöttük és 180 fokon 20 percig sütöttük. A tészta teteje ennyi idő alatt már szilárd. A felolvasztott lekvárból bőven került a tésztára, végül megszórtuk durvára tört mogyoróval és még 10 percig sütöttük.
Mindkét süti nagyon finom lett.

A tészta szaftos és puha volt másnap is. Nagyon jó kevert tészta alap, tejföl nélkül kiváló tortalap süthető belőle.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.