Vaníliás kifli / hókifli glutén-, tejmentes
Hozzávalók:
25 dkg liszt /Schar MixB, Bezgluten háztartási liszt/
12,5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
18-20 dkg vaj / tejmentes margarin
12,5 dkg darált dió vagy mogyoró
Díszítés:
6 dkg finom szemű cukor vagy porcukor
4 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk. A kapott tészta puhább állagú, kissé
ragacsos lesz, ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös helyen pihentetjük.
A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel.
A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt
kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk.
A darabokat kisujjnyi vastagra sodorjuk, végüket elvékonyítjuk
és kifli formára hajtjuk.
Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, a kiflik között legalább 2-3 cm távolságot hagyjunk.
200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C) előmelegített sütőben
10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
A kifliket még melegen megforgatjuk a vaníliás cukor és porcukor keverékben.
Próbálják ki Önök is! Jó étvágyat Kívánunk!
Kiemelt szavak: bezgluten, életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.