Gyümölcsös tejpite glutén,-laktóz vagy tejmentesen készítve
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető meleg tészta. Tartalmas levesek után második fogásként remek választás, elronthatatlan és bármilyen gyümölccsel nagyon finom lesz.
Hozzávalók:
- 500 g gyümölcs
- 20 g olvasztott zsiradék margarin / vaj / kókuszzsír
- 80 g cukor/ fruktóz / nyírfacukor / eritrit
- 4 tojás
- 250 ml tej/kókusztej/laktózmentes tej/rizstej
- 150 g gluténmentes liszt (például hajdinaliszt, kókuszliszt, mandulaliszt, Schar mix C liszt)
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Egy piteformát kibélelünk sütőpapírral, vagy olajozzuk, lisztezzünk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A gyümölcsöt kimagozzuk, feldaraboljuk és elrendezzük a sütőtál alján. Az egész tojásokat alaposan elkeverjük a cukorral, tejjel, zsiradékkal, majd hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet is. A híg palacsintatészta sűrűségű masszát ráöntjük a gyümölcsre és mehet is a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt sül készre.
Sülés közben jócskán megemelkedik, majd visszahúzódik, de ez így jó. Tetejére kevés fahéjas porcukor illik. Langyosan a legfinomabb.
Jó étvágyat!
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, Táplálékallergia, tejmentes, üzlet.
Közvetlen link.