Gluténmentes sonkás, kolbászos sajtos pizza

Sonkás, sajtos, kolbászos pizza


pizza


Hozzávalók 4 személyre

  • 250 ml víz
  • ½ tasak szárított élesztő
  • 1 tk só
  • 3 ek olaj
  • 150g paradicsom püré
  • kb. 3-4 ek  univer ketchup
  • 100 g délhús party sonka/gála sonka stb.
  • 100 g szeletelt gyulai kolbász
  • ízlés szerint mozzarella, paradicsom, paprika

Elkészítés:

pizza
A hozzávalókból laza ragacsos tésztát készítünk, meleg helyen kb. 30 percig pihentetjük. Egy 30×30 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt. A tésztát olajos kézzel vegyük ki a tálból és a közepétől egyenletesen lapogassuk, nyomkodjuk szét a tepsiben. Kb. 1 cm magasságú lapot fogunk így kapni. A tetejét szurkáljuk meg villával és 50 fokra előmelegített sütőben még 15-20 percig kelesszük. Ha már szépen emelkedik, emeljük a hőfokot 180 fokra és süssük elő a tésztát. Vegyük ki a sütőből, emeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra.

A feltéthez a paradicsompürét ízesítsük sóval, borssal, pizza fűszerrel, keverjünk hozzá 3-4 kanál ketchupot, kenjük a tésztára. A sonkát vágjuk egész vékony csíkokra. A tésztát kenjük meg a paradicsomszósszal, az egyik felére tegyük a szeletelt kolbászt, a másik felére a sonkát.

Aki szereti szeletelt paradicsomot, karikára vágott színes paprika szeleteket, szeletelt mozzarellát is tehet rá. Végül szórjuk meg reszelt trappista sajttal.

Kb. 15 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.