Sárgabarackos pite glutén-laktóz-tejmentes

sárgabarckos süti gluténmentes

Hozzávalók:
1 kg sárgabarack/őszibarack
35 dkg Schar MixB
1 csomag sütőpor
22 dkg margarin
20 dkg cukor/nyírfacukor
5 tojás
1 kis doboz tejföl/laktózmentes tejföl/ kókuszkrém

Elkészítés:

sárgabarackos süti gluténmentes

A sárgabarackot kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze egy teáskanál fahéjjal. A gyümölcsöt ízesítsük egy-két kanál citromlével, 4-5 kanál mézzel és a fahéjas cukorral. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként adjuk hozzá a lágy margarint, majd a tejfölt, végül a sütőporral elkevert lisztet.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adagoljuk. Simítsuk sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe és osszuk el a tetején az ízesített szilvát. Kicsit nyomkodjuk a gyümölcsöt a tésztába és a mézes, citromos, barackos lével locsoljuk meg.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 -40 percig süssük,ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le.

Tipp: Kínáljuk frissen készített barack dzsemmel.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.