Sárgabarackos pite glutén-laktóz-tejmentes
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack/őszibarack
35 dkg Schar MixB
1 csomag sütőpor
22 dkg margarin
20 dkg cukor/nyírfacukor
5 tojás
1 kis doboz tejföl/laktózmentes tejföl/ kókuszkrém
Elkészítés:
A sárgabarackot kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze egy teáskanál fahéjjal. A gyümölcsöt ízesítsük egy-két kanál citromlével, 4-5 kanál mézzel és a fahéjas cukorral. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként adjuk hozzá a lágy margarint, majd a tejfölt, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adagoljuk. Simítsuk sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe és osszuk el a tetején az ízesített szilvát. Kicsit nyomkodjuk a gyümölcsöt a tésztába és a mézes, citromos, barackos lével locsoljuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 -40 percig süssük,ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le.
Tipp: Kínáljuk frissen készített barack dzsemmel.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, recept, receptek, Tejcukor mentes diéta, tejmentes, Tejmentes diéta.
Közvetlen link.