Rácsos linzer Karácsonyra hangolva
Karácsonykor dióból és lekvárból sosem elég. Ha idén a szokásos zserbó, bejgli, diótorta helyett újítanál ez itt a TE recepted.
Egyszerű recept nagyszerűre turbózva, különlegessége a vörösboros aszalt szilva töltelék ötlete Limarától származik, elkészítését itt találjátok:
http://www.limarapeksege.hu/search?q=aszalt+szilva
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
100 g NutriFree Mix per pane
100 g darált dió
100 g tejmentes margarin
80 – 100 g cukor, vagy ennek megfelelő cukorpótló (xilit, eritrit)
1 tojás
kb. 50 ml tej, vagy tejpótló
fél tasak sütőpor
ízesítéshez: őrölt szegfűszeg, fahéj, vaníliás cukor
késhegynyi só
200 g aszalt szila krém, vagy ízlés szerinti sűrűbb lekvár
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval, sütőporral, sóval, fűszerekkel összekeverjük. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, szükség szerint lazítjuk a tejjel, vagy tejpótlóval annyira, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük, kb. 1 órát állni hagyjuk . A tészta kétharmadát kézzel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy 24 cm-es tortaformába igazítjuk úgy, hogy legalább egy ujjnyi pereme legyen. Végül jöhet a fűszeresen illatozó aszaltszilva krém, majd a tetejére a maradék tésztából sodort rácsok. A rácsokat tojással, vagy cukros tejjel lekenjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35- 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes karácsony, karácsonyi recept, laktózérzékenység, sütemény recept, tejmentes.
Közvetlen link.