Rácsos linzer Karácsonyra hangolva

 

Karácsonykor dióból és lekvárból sosem elég. Ha idén a szokásos zserbó, bejgli, diótorta helyett újítanál ez itt a TE recepted.

Egyszerű recept nagyszerűre turbózva, különlegessége a vörösboros aszaltszilva töltelék ötlete Limarától származik, elkészítését itt találjátok:

http://www.limarapeksege.hu/search?q=aszalt+szilva

Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:

100 g NutriFree Mix per pane

100 g darált dió

100 g LIGA margarin

80 – 100 g cukor, vagy ennek megfelelő cukorpótló (xilit, eritrit)

1 tojás

kb. 50 ml tej, vagy tejpótló

fél tasak sütőpor

ízesítéshez: őrölt szegfűszeg, fahéj, vaníliás cukor

késhegynyi só

200 g aszaltszila krém, vagy ízlés szerinti sűrűbb lekvár

Elkészítése:

A lisztet a darált dióval, sütőporral, sóval, fűszerekkel összekeverjük. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, szükség szerint lazítjuk a tejjel, vagy tejpótlóval annyira, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük, kb. 1 órát állni hagyjuk . A tészta kétharmadát kézzel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy 24 cm-es tortaformába  igazítjuk  úgy, hogy legalább egy ujjnyi pereme legyen. Végül jöhet a fűszeresen illatozó aszaltszilva krém, majd a tetejére a maradék tésztából sodort rácsok. A rácsokat tojással, vagy cukros tejjel lekenjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35- 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Receptek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.