Pizza Ajánlatunk : gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes

 

 

Hozzávalók

• 250g Bezgluten extra univerzális liszt koncentrátum
• 3 g cukor
• 2 g só
• 125 ml meleg víz
• 25 g friss élesztő
• 1 csapott evőkanál olaj
• 1 teáskanál provenc-i fűszerkeverék/pizza fűszerkeverék, paradicsomszósz/ketchup

 

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukros langyos vízben. Öntsük a lisztet, sót, maradék meleg vizet, a felfuttatott élesztőt, fűszert  egy tálba és jól dolgozzuk össze, majd meleg helyen kelesszük a duplájára. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és kenjük meg paradicsomszósszal vagy ketchuppal.  Tetejére tehetünk gombát, sonkát, paradicsomot, paprikát, sajtot stb. Sütőpapíron, vagy kiolajozott tepsiben, előmelegített sütőben 180 C-n 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.