Gluténmentes Palacsintatorta
Ki ne szeretné a palacsintát… enni? Sütni már kevésbé, mert fejenként 4-5 darab simán lecsúszik és ha nem figyelünk, már sütés közben el-el tünedezik egy-egy palacsinta, amúgy mezítlábasan.
Ehhez a recepthez 16-20 palacsintára lesz szükségünk, de garantáltan kiadós desszert lesz akár 10-12 főnek is.
Hozzávalók:
Szokásos receptünk szerint süssünk egy kicsit vastagabb palacsintákat
Mi most 400 g Mester család palacsintaport használtunk fel.
Töltelékhez
100 g pikáns ízű lekvár
350 g étcsoki
500 ml tejszín/laktózmentes tejszín/kókusztejszín
1 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
Elkészítés:
400 ml tejszínt melegítsünk forrásig, tördeljünk bele 250g csokoládét és keverjük simára. A kihűlt krémet, legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe. A mázhoz a maradék tejszínben felolvasztjuk a maradék csokoládét, adunk hozzá 2 kanál mézet és 1 kanál olajat is.
A lekvárt felmelegítjük, simára keverjük, a nagyobb adag csokoládés, tejszínes krémet habverővel kihabosítjuk. A palacsintákat megkenjük a csokoládékrémmel, de minden 3. palacsintára lekvárt kenünk csoki helyett. A tortát a sűrű mézes mázzal vonjuk be. Díszíthetjük csoki forgáccsal, színes cukor darával, gyümölccsel ízlés szerint.
Kiemelt szavak: gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek.
Közvetlen link.