Citromos pite-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, cukormentes

Citromos pite

gluténmentes,laktózmentes, tejmentes,szójamentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 dkg kókuszzsír
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg xilit

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 bio citrom
  • 2 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg xilit


Elkészítés:

A tésztához a mandulát finomra daráljuk, a tojás sárgáját elválasztjuk, a fehérjét félre tesszük. A hozzávalókból ragacsos tésztamasszát készítünk és kókuszzsírral kikent piteformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2cm-es pereme is legyen. Nem baj, ha vékony lesz a tészta. A tésztát a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a krém.

A citromkrémhez a két citrom héjét lereszeljük, kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a húsát egy kanál segítségével kiszedjük. Ha van aprítógépünk, a citromot abban aprítsuk fel, de nem kell, hogy nagyon pépes legyen, csak a hártyás részek ne maradjanak egyben. Gép nélkül egy éles késsel is dolgozhatunk. Az egész tojásokat és a sárgáját a xilittel keverjük krémesre, adjuk hozzá az aprított citromot, a citromhéjat, a keményítőt / darát és annyi kókusztejet hogy egy híg tejszín sűrűségű krémet kapjunk. A tésztára öntsük rá a krémet és 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük. Közben a megmaradt 2 tojás fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, ízlés szerint egy teáskanál xilitet adhatunk hozzá, hogy édesebb és fényesebb legyen. Ha a pitén a krém megszilárdult a habot egyenletesen osszuk szét rajta és még kb. 5 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg kissé barnulni kezd a teteje.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen szeletelhető lesz.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Diabetikus receptek, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.