Kollár Anita Glutenno szezámmagos és köménymagos sós keksz receptje

 

glutenno köménymagos keksz gluténmentes

 

Hozzávalók a tésztához:

1 kg Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék

15 g sütőpor

25 g só

40 dkg margarin

3 dl kókusztejszín (Cocomas)

 

Tetejére:

1 tojás, enyhén felverve

20g köménymag

20 g szezámmag

glutenno sós vágott keksz gluténmentes2

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és a kókusztejszínt. Összedagasztjuk.

Formázás:

A kész tésztát négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabot kinyújtjuk 1-1 akkora sütőpapíron, amekkora a sütőtepsi. Rácsozóval felvágjuk, esetleg kiszúrjuk (5×5 cm az ideális méret).

Tojással megkenjük és kömény vagy szezámmaggal megszórjuk. Kicsit széthúzzuk őket, hogy egyenletesen legyenek egymás mellett a tepsin. Legalább 30 percre tepsivel együtt a hűtőbe tesszük sütés előtt.

A felvágott, beízesített nyers tészta akár 3 napig is maradhat a hűtőben, bármikor lehet sütni!

Sütés: 190 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

A receptet köszönjük Kollár Anitának

Jó étvágyat kívánunk:-)

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.