Mézes kalács glutén-,tej és tojásmentes
Hozzávalók:
- ½ bögre cukor
- 3 bögre liszt (Schar Mix B, Bezgluten házi liszt)
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. só
- 2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk fahéj
- ½ tk. körölt szegfűszeg
- ½ tk. szerecsendió
- ½ font tejmentes margarin
- ½ bögre méz
(1 bögre kb. ¼ l, 1 font= 453g)
Elkészítés:
A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük majd a puha vajjal összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük, de legjobb este elkészíteni és másnap reggelig állni hagyni. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagságúra. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb. 1,5 szeresére nőnek).
180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (amíg, világos zsemle színű nem lesz).
Tipp: Dobozba rakva hetekig eláll és puha marad. A fűszereket helyettesíthetjük Mézeskalács fűszerkeverékkel is.
Kiemelt szavak: egészséges életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, Tejmentes diéta, Tojásmentes diéta, üzlet.
Közvetlen link.