Ízletes desszert glutén és tejmentesen

Képviselőfánk

tejmentes, gluténmentes

Hozzávalók:

Elkészítés:
A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk, beletesszük a lisztet, és csomómentesre kikavarjuk. Addig tartjuk a tűzön, míg teljesen sima lesz és a massza az edény falától elválik. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel alaposan kidolgozzuk. Sima csövű nyomózsákból egymástól kellő távolságra halmokat nyomunk egy sütőpapírral bevont tepsire. A tészta kb. a háromszorosára nő meg. A 200 fokra előmelegített sütő aljárba tegyünk egy vízzel teli edényt, mert ez segíti majd a fánkok felfúvódását.

Kb. 8-10 percig sütjük a fánkot, ez alatt a sütő ajtót ne nyitogassuk.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, megtöltjük az elkészített pudinggal, kevés tejszínhabot nyomunk rá, majd rátesszük a kalapot.

Vaníliapuding helyett készíthetünk sárga-krémet is:
A tejet a vaníliával felforraljuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, és kevés hideg tejjel simára dolgozzuk. Folyamatos keverés mellett beleszűrjük a langyos tejet, gőzfürdő felett hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojássárgája összefut benne! A keményre felvert tojásfehérjét óvatosan a krémbe dolgozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!

A recept természetesen elkészíthető normál lisztből is.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.