Gyümölcskocka
Hozzávalók:
- 20 dkg Bezgluten extra univerzális liszt
- ½ csomag sütőpor
- 3 tojás
- 15dkg cukor/nyírfacukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- csipet só
Töltelékhez:
- 1 csomag Haas pudingpor (vaníliás)
- gyümölcs ízlés szerint
- Haas tortazselé
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.
Míg sül a piskótánk, készítsük el a pudingot a leírás szerint. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd kenjük a megsült tésztára. Ízlés szerint tehetünk rá barackot, szőlőt, banánt stb.
Készítsük el a zselatint is és öntsük a piskótára. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, lisztérzékenység, recept, receptek, üzlet.
Közvetlen link.