Grillcsirke újragondolva-gluténmentes, laktózmentes, tejmentes
Hozzávalók:
- 750 g Iglo mediterrán zöldségkeverék
- közepes méretű grillcsirke fele
- 2 tojás
- 200ml rizskrém / kókuszkrém
- só, bors, szerecsendió, rozmaring – fűszerek ízlés szerint
- 4 evőkanál olívaolaj / kókuszolaj
- 200 dkg tejmentes, gluténmentes növényi sajt pl.: Violife növényi sajt
Elkészítés:
A zöldséget a zsiradékon kissé megpároljuk, majd jól átpirítjuk. A húst leszedjük a csontról és ujjnyi darabokra tépkedjük. A zöldséget sózzuk, borsozzuk és a hússal összeforgatjuk, majd egy jénai tálba, vagy tepsibe egyengetjük. A tojásokat felverjük, a rizskrémmel elkeverjük, ezt is fűszerezzük sóval, őrölt tarkaborssal, szerecsendióval és a zöldséges-húsos keverékre önjük.
210 °C- ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a sajtot lereszeljük, rászórtjuk a már jól összesült ételre és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, de már nem takarjuk le.
Tipp: Kiváló ebéd vagy vacsora ötlet
Az ételt természetesen normál tejből is készíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!