Fahéjas-kakaós keksz: glutén és tejmentes

Hozzávalók:
40 dkg liszt /Schar MixB, Bezgluten Háztartási liszt/
10 dkg darált mandula
25 dkg vaj / tejmentes margarin
2 tojás
15 dkg sütőcukor
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál ízesítetlen kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A töltelékhez:
25 dkg pikáns ízű lekvár /szeder, áfonya
30 dkg ét tortabevonó csokoládé

Elkészítés

 

A hozzávalókból a kakaó, fahéj, szegfűszeg és a vaníliás cukor kivételével rugalmas tésztát gyúrunk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztához hozzádolgozzuk a kakaóport, a másikhoz a vaníliáscukrot és a fűszereket. A tésztagombócokat fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük, akár egy nappal korábban is elkészíthetjük.

 

Rizsliszttel megszórt deszkán kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk a tésztát és tetszés szerint formákat szaggatunk belőle.

A leeső darabokat újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk, sütőpapírral borított tepsire helyezzük egymástól ujjnyi távolságra. Figyeljünk rá, hogy minden formát párosával készítsünk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C) és a sütiket kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. A kakaós kekszek gyorsabban sülnek.


Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a lekvárt felmelegítjük és simára keverjük.
A kihűlt sütiket összepárosítjuk, tetszés szerint kakaóst a fahéjassal vagy az egyformákat egymással és a lekvárral összeragasztjuk őket. Az összeragasztott sütiket az olvasztott csokoládéba mártjuk és alufóliára fektetjük. Hűvös helyen a csoki gyorsan megdermed.
Tipp: Jól záródó sütis dobozban akár egy-két hónapig is eláll, már ha megmarad belőle.

Jó étvágyat kívánunk!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.