Diós golyók glutén-,tej-,tojásmentes
Hozzávalók:
A bögre mérete 200g
3/4 bögre dió (kb.1500g)
1 bögre Bezgluten uni mix lisztkeverék
3/4 bögre cukor (kb.150g)
1/2 kocka olvasztott vaj/tejmentes margarin
1 tojás vagy 2 teáskanál tojáspótló por
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 rúd vanília/vaníliás cukor
kevés olaj
Elkészítés:
A diót megdaráljuk, kikaparjuk a vanília rúd belsejét, a tojást villával felverjük vagy a csomagoláson lévő recept szerint elkészítjük a tojáspótlót.
Az összetevőket összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy a tésztánk ne legyen ragacsos-szükség esetén keverjünk hozzá olajat vagy lisztet.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a masszából kis golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt készre sütünk. Ízlés szerint megforgathatjuk porcukorba vagy kakaós/fahéjas porcukorban is.
A sütemény ideális kávéhoz, teához vagy egy csésze meleg tej/kakaó mellé 🙂
Íze az olasz biscotti ínyencségre emlékeztet.
Kiemelt szavak: gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, recept, receptek, tejmentes.
Közvetlen link.